Rreth nesh

Soma funksionon mbrenda nji hapsine e cila përpara âsht identifikue si Kryqi i Kuq në qytetin e Prishtinës,  pasi që e kemi marrë objektin dhe e kemi rikthy në funksion duke e ridestinu veprimtarinë në këtë koncept që sot as vet nuk dijmë si me e emnue. Me randësi âsht se forma, konstrukti dhe arkitektura e objektit ka mbetë ashtu si ka qenë dizajnu n’fillim.

Nga ana e jonë mendojmë se Soma âsht nji hapsinë me shumë funksione. Kemi pijet, ushqimin, librarinë, ekspozitat, pllakat, diskutimet që i mbajmë kohë-kohë me nji vullnet me e mbajtë qytetin n’vorbull t’vazhdueshëm të asaj që ne e emnojmë “Lojë”.

Sot punësojmë nji numër bukur të madh njerëzish me idenë se cdo punë e vogël apo detaj duhet t’merret parasyshë me randësinë ma t’madhe që secili prej nesh t’jemi mjaftueshëm t’knaqun me rutinën e lezetshme ditore.

Banaku

Në Soma kemi koleksion bukur t’madh të pijeve, gjithmonë jemi n’kërkim me shpikë shije të reja me fruta dhe erëza sezonale…, gjithmonë në lojë me i harmonizue alkoolet mes veti duke i prezantu n’atë formë që t’ofrojmë experience. Si qëndrim radikal e pranojmë se asnji pikë ujë nuk mundet me ndodhë sikur mos t’a kishim muzikën, filmin, teatrin e letërsinë në kokë parase t’fillojmë me e ndërtu cfarëdo pije, n’vecanti kur ajo pije ka alkool.

Librat

Librat në Soma, përzgjedhja e tyne, kujdesi ndaj tyne t’kapë synin veç atëherë kur ato hapen për lexim. Kështuqë na e kemi mendue se cdonjëri me interesim për librat duhet t’ketë çasje në përmbajtjen e tyne të pafund.

Atëherë, librat në Soma nuk shiten, vecse cdo kush mundet me i huazu për lexim vetëm me 1.00Euro.

Pllakat

N’Soma besojmë se muzika âsht vakia ma e mirë që i ka ndodhë njerëzimit dhe që vazhdon me kenë subjekti ma i shëndoshë shoqnor. Kështuqë këtupari i kushtojmë randësi t’veçantë muzikës dhe mundohemi me e ofru ate në formën ma t’mirë të mundshme. Për këtë arsye si medium i kemi zgjedhë Pllakat e gramafonit shkaku se besojmë në audio kualitetin e tyne. Nuk ka lidhje sa Pllaka i kemi në koleksion ose sa copë i shesim në ditë…, cka ka randësi asht kualiteti që kemi në kutinë e pllakave.

Në përzgjedhjen tonë mundeni me e gjetë Sun Ra, Thelonious Monk, Chet Baker, Sonny Rollins, The Cramps, Captain Beefheart, The Pogues, The Fall etjetjetj.

Eventet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Qui ipsa sit, tenetur minus amet, in quo quas perspiciatis animi repellendus debitis magnam dolorum fugit eligendi est ad! Eligendi, qui, nihil

Delectus quibusdam tempora distinctio itaque. Voluptas iure, similique enim, minima aliquid corporis impedit a aperiam commodi maiores ipsam?

Rezervimet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Qui ipsa sit, tenetur minus amet, in quo quas perspiciatis animi repellendus debitis magnam dolorum fugit eligendi est ad! Eligendi, qui, nihil

Delectus quibusdam tempora distinctio itaque. Voluptas iure, similique enim, minima aliquid corporis impedit a aperiam commodi maiores ipsam?